Thomas Van Hemelen bezorgde Linda Olen drie belangrijke punten in de degradatiestrijd. Al mag Linda Olen stilaan ook naar boven kijken.

SKS Herentals had het overwicht in de eerste helft en drukte de thuisploeg tegen het eigen doel. Linda Olen hield stand en was gelukkig dat het 0-0 stond bij de rust.

SKS Herentals acteerde heel wat minder na de rust en Linda Olen kwam beter in de wedstrijd. Uit een hoekschop kon Thomas Van Hemelen de 1-0 inkoppen.

SKS haalt 0 op 6 en ziet zijn eindrondekansen steeds verder wegglijden. Volgende week speelt SKS thuis tegen Ezaart.

Extra verslag Jef Peeters / SKS /Nnieuws :

Weer heel wat puzzelwerk voor trainer Van Peel die naast de geschorste Verhaegen, de geblesseerden Goos, Baeten en Hitou, ook de zieke doelman Van Opstal moest missen voor deze derby.

Maar SKS begon strijdlustig aan de wedstrijd en in de 2de minuut reeds, na een mooie actie van Thomas Sels op rechts, die aflegt op Van Grieken, suist het krachtig schot over de deklat.Even later wordt een loeier van Sukmuang met moeite door de doelman in hoekschop geduwd. In de 12' na hoekschop op rechts, gaat de kopbal van Lambrechts nipt naast. SKS is duidelijk de betere ploeg en de thuisploeg kan enkel reageren met sporadische counters. In de 24' alweer een kans voor SKS, ditmaal is het Van Genechten die niet kan afwerken. SKS blijft drukken maar er vallen geen doelpunten, bij de rust blijft de brilscore dus op het bord.

Bij het begin van de tweede helft kent SKS al onmiddellijk een kans om te scoren maar de kopbal van Lambrechts op hoekschop van rechts via Eder, gaat alweer nipt over. Vijf minuten later op een hoekschop van links is het Van Den Broeck die nu over kopt, SKS kent echt geen geluk. Linda Olen countert onmiddellijk en via een verre inworp van rechts wordt de bal verlengd naar de tweede paal waar de ingevallen Thomas Van Hemelen ongedekt kan binnen duwen, 1-0. SKS gaat verder drukken en een schot van Van Grieken wordt door de doelman met een mooie parade over de deklat geduwd. Met Thomas Van Hemelen in de spits is het voor SKS uitkijken bij elke tegenstoot van de thuisploeg, maar op één kans na, worden de tegenaanvallen goed opgevangen. Naar het einde van de wedstrijd toe, worden de combinaties van SKS minder precies en de thuisploeg krijgt meer grip op het middenveld. SKS hoopt nog op een doelpuntje dat ze zeker hebben verdiend, maar Linda Olen wint op een diefje deze toch spannende derby.

SKS ontvangt volgende week  Ezaart Sport, ook een ploeg die vecht voor het behoud.

Wuyts Filip-Sels Gunter-Mannaerts Yves-Sukmuang Thanet-Lambrechts Jasper-Rayen Wout-Eder(85' Van Den Haute Joel)-Sels Thomas-Van Genechten Steven-Van Grieken Marc-Van Den Broeck Kyle(76' Wampers Jesse).